Home >> Instrumenten >> Piano

Piano

Piano klassiek, pop en jazz

Een piano nodigt direct uit om muziek op te maken: je doet de klep open en ziet 88 witte en zwarte toetsen voor je liggen. Je drukt er eentje in en er komt meteen geluid uit. Wanneer je alleen maar op de zwarte toetsen speelt klinkt er een Chinees liedje.

Het is dus niet zo vreemd dat zo veel mensen piano willen leren spelen. De piano klinkt fantastisch als solo-instrument, is onmisbaar als begeleiding en in een ensemble. Daarom wordt dit instrument graag gebruikt in allerlei  muziekstijlen: van klassiek tot pop.

Je kan al op jonge leeftijd (4 jaar) met pianolessen beginnen. Vanaf de eerste les probeer je sfeer en emotie in het pianospel tot klinken te brengen. Uiteraard leer je vanaf het begin ook goed noten te lezen, zowel in de bas- als in de vioolsleutel. Spelenderwijs wordt er daarnaast ook aan de ontwikkeling van een goede techniek gewerkt. Bij poppiano wordt na de beginfase veel aandacht besteed aan akkoordenspel en improvisatie. Daarbij zoeken docent samen met jou de nummers uit. Daarvoor is het handig om een muziekschrift of blaadjes muziekpapier bij je te hebben. 

Lesdagen: maandag, dinsdag en woensdag
Docenten: Alie Jongenburger en René Torenstra