Home >> Instrumenten >> Viool

Viool

Een viool klinkt bijna net als je eigen stem. Met een viool maak je gevoelige en zachte klanken, maar ook vrolijke noten. Om fijn viool te leren spelen kijkt de juf naar de beste manier om jou iets te leren. Want iedereen leert op zijn eigen manier viool spelen. 

Je kunt al op vioolles vanaf een jaar of 5. Er zijn violen in alle maten, dus als jij groeit, groeit de viool met je mee. Als je viool leert spelen moet je net als bij andere instrumenten veel oefenen. Door elke dag te oefenen en te herhalen word je steeds knapper waardoor het viool spelen steeds beter gaat. Dan kun je nog fijner muziek maken.

De lessen zijn individueel of in groepjes van twee. Ook zijn er af en toe groepslessen ( samenspeellessen ) en uitvoeringen.

De viool is een instrument dat al heel lang bestaat, meer dan 400 jaar! Er is dus ontzettend veel muziek voor geschreven: heel veel klassiek, maar tegenwoordig zijn er ook allerlei andere stijlen te krijgen zoals jazz, musical en popliedjes. Na een paar jaar kun je ook in een orkest gaan spelen, met een heleboel andere instrumenten samen.

Lesdag: dinsdag
Docente: Annemarie van Prooijen

Vonk beschikt over een aantal huurinstrumenten. Violen kunnen ook worden gehuurd bij:

  • Willem Bouman, Herenstraat 12 B, 2511 EA Den Haag, telefoon: 070-3464048 internet: www.willembouman.nl
  • Maki vioolbouw, Hobbemastraat 26, 3583 CZ Utrecht, telefoon: 030-2658417 internet: www.makivioolbouw.nl
  • Kees Roos - Vioolbouwer, Rozenstraat 33, 2431 XD Noorden, telefoon: 0172-408282