Home >> Beeldend >> Korte Cursussen en Workshops

Korte Cursussen en Workshops

Workshop in 2 lessen: Botanisch Tekenen

Planten en bloemen zijn vergankelijk. Je kan ze in een vaas zetten, maar je kan ze ook tekenen en op die manier je eigen herbarium aanleggen. In twee tekenlessen krijgen beginners en gevorderden alle instructies om zelf aan de slag te gaan. Docente Annemarie van Hooff zorgt voor begeleiding en materiaal.
lesdagen: donderdag 21 en 28 januari 2021
lestijd: van 16.00 – 18.00 uur
kosten: € 30,00 (€ 36,30*) inclusief materiaal
Inschrijven met CODE B9 voor vrijdag 15 januari 2021

Korte cursus Schilderen in vrijheid voor beginners of gevorderden op donderdagavond

Hoe zou jij de wereld mooier willen maken; wat zou jij willen laten zien? Heb je een eigen verhaal of wil je juist een ode brengen aan de wereld om ons heen? Aan de hand van een zelfgekozen thema en materiaal ga je aan de slag om jouw eigen verhaal vorm te geven: ga experimenteren met je favoriete materiaal: acrylverf, olieverf, collage of een mengelmoes van materialen. Je gaat uit van een plakboekfoto, een krantenknipsel, een object, een kunstwerk of misschien wel een mooi verhaal. We gaan spelen met de inhoud en met materiaal totdat jouw eigen verhaal in beeld tot uitdrukking komt.

Docent: Niels Smits van Burgst
Start cursus: donderdag 21 januari 2021 
Lestijd: 19.30 - 21.30 uur
10 wekelijkse lessen
Kosten: € 132,00 (€ 159,72*) exclusief materiaal
Inschrijven met CODE B8

Cursisten ontvangen voor begin van de cursus bericht met alle benodigde informatie.

Niels Smits van Burgst (Maassluis 1970) heeft landelijke bekendheid gekregen door zijn deelname aan het populaire tv-programma 'Sterren op het Doek', waarin drie kunstenaars een schilderij van een bekende Nederlander maken. In 2008 portretteerde Niels de rocker Bennie Jolink en in 2015 Jan Mulder: beide keren schilderde hij het winnende portret.

Niels omschrijft zichzelf als 'hedendaags Genreschilder'. Hij schildert al zo'n 35 jaar scènes uit het alledaagse leven. Vroeger waren dat alleen portretten en landschappen. Later werden het complete avonturen uit private of publieke vakantie-albums met een vlotte schilderstoets. Zijn werk is te zien bij diverse nationale en internationale galeries en musea. Niels geeft lessen in de schilderkunst aan oa. de Foudgumse School (Friesland), de Wackers Academie (Amsterdam), l'Atelier de Peinture(Aix en Provence) , de Klassieke Academie (Groningen), Vrije Academie t Pad(Kesteren), l'Atelier de Peinture(Grenoble) en Parkvilla te Alphen.


Modern Schilderen: voorjaar 2021
Thema
: U vindt hier binnenkort het programma voor de voorjaarscursus van Carina Mathot.     

Start cursus: dinsdag 26 januari 2021
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
Docente: Carina Mathot
Kosten: € 132,00 (€ 159,72*), CODE B2: vermeld bij  inschrijving de cursuscode

Knipkaart Tekenen en Schilderen voor beginners en gevorderden


Op donderdag 3 september 2020 starten de nieuwe jaarcursussen op de ochtend (9.30 - 12.00 uur) en de middag (13.00 - 15.30 uur) bij Annemarie van Hooff. Voor deze jaarcursussen van 30 lessen is het mogelijk om een knipkaart met 10 lessen te kopen. De cursist bepaalt zelf wanneer hij zijn lessen wil volgen. Tip: overleg met Annemarie of je een thematisch blok van lessen achter elkaar kan volgen. Een knipkaart is strikt persoonlijk en geldig tot 1 jaar na de eerste les.

Knipkaart 10 lessen van 2,5 uur. Kosten € 165,00 (€ 199,65*). CODE B6

Op het leerlingenblog van Annemarie krijg je een indruk van de variëteit aan werken die in haar lessen ontstaan www.cursistenwerkwaddinxveen.blogspot.com 

Vermeld bij inschrijving de cursuscode

* kosten inclusief 21% BTW voor deelnemers ouder dan 21 jaar